Beokult: Druga strana svega HD
online.guardiansofthegalaxyvol2online.com
Beokult: Druga strana svega
00:00:00 / 00:27:11

Beokult: Druga strana svega

RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal
1,931 views
Runtime: 00:27:11
Published on May 26, 2016
Aleksandar Popović je ponovo na sceni Ateljea 212, sa komadom "Mrešćenje šarana" u režiji Milana Neškovića.
Tu je pre 52 godine započeo svoj pozorišni rad kao jedan od najoriginalnijih i najsmelijih autora srpske dramske književnosti. Mrešćenje šarana je drama koja govori o ljudima u prelomnim istorisjkim trenutcima i velikim društvenim promenama koje se istovremeno prelamaju u jednoj kući u kojoj se ljudi takođe bore za vlast i prevlast.

Gost u rubrici Lični stav je Mira Turajlić, rediteljka dokumentarnih filmova koja je sa dugometražnim filmom "Sinema komunisto" prošla svet i dobila brojne nagrade i priznanja. Ona je i predsednica Udruženja dokumentarista Srbije. Završava fim čiji je naslov "Druga strana svega" i snima "Dosije Labudović". Za Beokult gvori o sve većem značaju dokumentarnog filma, društvenim i temama iz kulture.
U Beogradu je gostovao Hor bečkih dečaka. Osnovan još u 15. veku vremenom se razvijao i srađivao sa brojnim kompozitirima, a po nekima od njih su sastavi dobili imena. Ovoga puta slušali smo Mocartov hor koji se predstavio koncertom "Put oko sveta za 80 minuta".
Roman "O stoci i ljudima" koji je napisala književnica iz Brazila Ana Paula Maja, film "Koga sledećeg napasti" Majkla Mura koji je nakon premijere na festialu Beldoks stigao u naše bioskope, izložba stripa udruženja Novo doba u Francuskom institutu za kulturu, kao i izložba akvizicija u Muzeju primenjene umetnosti su takođe deo sadržaja ovog izdanja emisije Beokult.

Autor i urednik Olivera Milošević
Snimatelj Dragoslav Bojković
Montaža Nada Dodig Zidžić
Realizacija Sanja Redžić

Label and copyright: Radio-televizija Srbije

Zabranjeno svako kopiranje video i/ili audio snimaka i postavljanje na druge kanale!